Færdige taler og sange til bryllup

Her kan du bestille en færdig personlig sang eller en tale 

Info om sange og taler til bryllup

Et bryllup er en dejlig, glad og uforglemmelig begivenhed.
Vil du bidrage til festlighederne og den gode stemning, kan en sjov, færdigskrevet festsang eller en god tale være et fint indslag. Alle kommer med spændende gaver, men en sang eller en tale er også en slags gave – den kan bare ikke byttes.

Antallet af vielser er stigende.
I runde tal er antallet af vielser steget med ca. 1000 årligt
fra 28.000 i 2014 til 32.000 i 2018.
Om det nu skyldes, der er gang i nogle store årgange, om der er mange skilte, der gifter sig igen, om der er amoriner i luften eller andet ved vi ikke, vi kan bare konstatere, at det faktiske tal er stigende traditionerne til bryllup er de samme.
Det er altså IN at gifte sig – ingen tvivl om det.
Det er også IN at gøre meget ud af bryllupsfesten – ingen tvivl om det.
Det er der nu ikke noget nyt i, for et bryllup har vist været en vigtig begivenhed i enhver familie, i enhver kultur, til enhver tid.

Færdige bryllupssange til bryllupsfesten

En sang til bryllup er en anden måde at servere nogle gode råd om ægteskabets herligheder på. Eller give ønsker for fremtiden eller hvad budskabet nu er.
Her får ingen mulighed for at sidde og småsove – alle må aktivt synge med. Der er det befriende ved sange, at de for det meste er uhøjtidelige og let humoristisk og drillende i tonen. Herudover er en sang en god humørspreder, for hvis snakken gik trægt inden, så er der i alle tilfælde noget at snakke om efterfølgende. Indholdet bør overvejende være fra “fælles tid” – altså lidt om hende og lidt om ham og meget om de to sammen. Så giver det mening og så markerer man parret bedst.

Hvis du ved, eller har en fornemmelse af, at andre kan finde på at medbringe en sang, så kan det være en god idé at tage en snak med toastmasteren, hvis der er en – ellers måske brudens mor, der gerne er godt inde i sagerne. Mest for at sikre, at der skrives på forskellige melodier, så den ene sang ikke ligesom drukner i den anden. 

En god færdig tale til bryllup

Et bryllup er talernes fest. Der er traditionelt mange taler til brudeparret. Tænk engang at der i 2018 var 32.000 vielser. Jeg vil tro der det år blev holdt mindst 75.000 taler ved de respektive bryllupsfester.

I en eller anden anledning har nogen et budskab. Noget skal siges højt og deles med andre, der er til stede ved begivenheden. Så er der gang i en tale. Masser af anledninger, masser af budskaber og utallige taler. Nogle taler er gode, andre fantastiske og atter andre småkedelige, rodede eller uvedkommende. Det kommer an på så meget, men vi er ikke i tvivl, når vi hører dem. De gode taler spotter vi med det samme – spidser ører og tager stilling til indholdet. Politiske taler, Sankt Hans taler, takketaler, jubilæumstaler, konfirmationstaler og alt så´n noget.

Det er ikke sikkert, vi er enige eller begejstrede over det, vi hører, men vi lægger mærke til, hvad der bliver sagt, hvis talen er god.Der er skrevet mange og lange bøger om hvorfor og hvordan og hvorledes – retorik er skam et helt studie for sig. Jeg tror, det ganske enkelt handler om, at taleren brænder for budskabet og budskabet klart og tydeligt passer til begivenheden.

Hvad er vigtigt i en bryllupstale?

En god bryllupstale. Den skal være lidt sjov og lidt alvorlig. Der skal være lidt om ham og lidt om hende.

Lidt fra de mødtes, lidt fra frieriet og lidt om hvordan de er sammen. Og det vigtigste er dit kærlige budskab – dine gode ønsker for parrets fremtid.

Hvad der ellers er i talen kommer an på hvad du har lyst til, og hvem bryllupstalen er stilet til ………. 

Det du synes er vigtigt og vedkommende – det kommer fra hjertet og bliver positivt modtaget. Når din tale er god, så gemmes den og får plads blandt alle de gode oplevelser i erindringens skuffer.

Taler er kommet for at blive – så hold dig ikke tilbage, hvis du har noget på hjerte, men kort – endelig kort – for folk skal jo også have lov til at more sig, som Emma Gad siger.

Fra præsten til toastmasteren - fra kirken til kagen

Et meget enkelt, meget romantisk kirkebryllup. Hvid brud, nydelig gom og præsten talte om eventyr og lykke og medgang og modgang. Der var forlover og brudepiger og brudesvend og alt, de havde ønsket sig og planlagt.
Gåtur til festlokalerne i fantastisk vejr, fantastisk stemning og fantastiske billeder i “kassen”. Kaffe og forfriskninger er arrangeret på en stor terrasse og bryllupskagen kommer kørende på et rullebord. Rosenrøde kalorier i tre etager, og en fortryllende duft.
​Det var dog et frisk pust med bryllupskage om eftermiddagen, mens gavebordet bare vokser og vokser – find inspiration til en god gave til bryllup her.
Så langt – så godt – og nu melder en toastmaster sig på banen – godt og grundigt.
Han byder velkommen på brudeparrets vegne og gennemgår programmet. Han skal styre talerækken og eventuelt andre indslag senere. Godt tænker jeg, da talestrømmen ebber ud, så er han krydset af.

Brudeparret de nygifte

Der sidder de så – nygifte, strålende glade og forventningsfulde.
De har glædet sig helt vildt – og måske har de glædet sig længe.
Forberedelserne har været mange, og de har måske selv været inde over alle detaljerne.
Måske har de malet bordkort og foldet servietter.
Måske har de prøvesmagt menuen – og bryllupskagen.
Uanset hvad så er de positive – deres livs fest, er godt i gang.
En masse bryllupstraditioner er i spil.
Der er kys på stolene og under bordet – der er taler og sange og andre indslag – 
der er bryllupskage og brudevals – der er klippen i sokker og flåen i slør
og jeg ved ikke hvad.
Det hele kræver et samspil mellem gæster og brudepar – og alle er klar.
Som sagt er festen godt i gang – og de smukke unge mennesker skal fejres.

At skabe en fantastisk tekst til bryllup

Der skal samarbejdes for at skabe en god tekst.

Du bidrager med stikord, jeg deler dem ud og bygger på.

Du afprøver udkastet og jeg retter til, hvis der er noget, der ikke passer dig. 

En fantastisk tekst til bryllup er et samarbejde og samarbejdet bør starte med en samtale – en snak om hvordan og hvorledes.

Bryllupssange

med kærlighed

Var dette indlæg nyttigt for dig?

Del gerne

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Luk menu