En god festsang til 60 års fødselsdag

festsang 60 års fødselsdag

En god festsang til en 60 års fødselsdag at fejre – eller ignorere.

Nogle synes, det er ganske forfærdeligt, hver gang, de står overfor en ny rund fødselsdag – og 60!

Det er en reminder, der vil noget, hvis man har det sådan. Mere end halvdelen af livet er levet, og tydelige aldringstegn har sikker vist sig hist og her. Mon Dieu!

Andre synes, det bare er et tal, der angiver, hvor gammel man nu lige er blevet – og 60 – det skal da fejres – rynker eller ej og med eller uden måne. C´est la vie!

Lige meget hvordan fødselaren har det med at runde de 60, så er  personlige festsange et stemningsløftende indslag i fejringen af en fødselsdag, og situationen omkring sangen huskes på en helt anden måde, end en tale, fordi alle gæster jo er aktive i indslaget.

Når man er tres er det med eventuelle børn på plads. Måske er der osse børnebørn, vennerne og karrieren er sikkert toppet. Dertil kommer alle mulige oplevelser og præstationer i fritidslivet. Altså masser af indhold til en indholdsrig festsang. Spørgsmålet er så hvilken melodi, sangen skal skrives på.

Her kan man anlægge forskellige vinkler. Måske egnsbestemt. Måske årstidsbestemt eller måske en favorit fra ungdommen. Det kan osse være en klassiker eller måske er der en yndlingsmelodi i familien – en melodi der plejer at blive brugt ved festlige lejligheder, og som man altså ved de fleste kender. Mulighederne er mange, men tag en snak med den, der skal skrive sangen – der kan nemlig godt være melodier, der ligesom understreger et bestemt indhold.

Selv om man fylder tres, og formentlig har fået sange flere gange i livet, så vil en kreativ sangskjuler af en slags helt sikkert blive værdsat. Måske endda mere end nogensinde før.

Der findes masser af inspiration på cyberspace, hvis man har energi og evner til at gøre noget selv, og man kan selvfølgelig osse købe sig til et eller andet.

Hvad er der nu i vejen med en bagerpose, vil mine egne børn nok bemærke her. Absolut intet vil jeg skynde mig at sige, for det er stadig sangen, der er det vigtigste, og den kan være pyntet eller bare stå sort på hvidt. Det er tekst og melodi der giver humøret en gang lak – og fødselaren siger mange tak!

Læs også..

Personlige festsange

850,-

Alt inkl.