Bryllupstale – info og hjælp til talen

Her kan du bestille en anderledes bryllupstale.

Finde den ultimative guide til at skrive en bryllupstale selv.

Info om taler til bryllup

Som specialunderviser igennem mange år, har jeg samlet en bred vifte af anderledes tilgange til tekster. Skal man “fange alternative begavelser”, skal de lytte intenst til noget, så kræver det en kreativ og særlig præsentation. 

Der skal tænkes ud af boxen  – og det er jeg rigtig god til. Der skal osse tænkes ud af boxen, hvis man gerne vil holde en bryllupstale – en der skiller sig ud fra mængden, af en eller anden grund.

 Det kan være, der skal tilføjes noget lyd eller nogle konkreter – eller måske skal teksten skæres i en særlig vinkel. Det finder vi ud af sammen. Udfyld kontaktformen eller ring, så kreerer vi sammen din bryllupstale så din tekst bliver sjov og anderledes.

Et bryllup er talernes fest. Der er traditionelt mange taler til brudeparret. Tænk engang at der i 2018 var 32.000 vielser. Jeg vil tro der det år blev holdt mindst 75.000 bryllupstaler ved de respektive bryllupsfester. Mange har altså et budskab til det strålende glade brudepar. 

Nogle taler er gode, andre fantastiske og atter andre småkedelige, rodede eller uvedkommende. Vi er ikke i tvivl, om hvad der er hvad, når vi hører dem. De gode taler spotter vi med det samme – spidser ører og tager stilling til indholdet. 

Det er ikke sikkert, vi er enige eller vildt begejstrede over det, vi hører, men vi lægger mærke til, hvad der bliver sagt, hvis en tale er god. Der er skrevet mange og lange bøger om hvorfor og hvordan og hvorledes –for retorik er skam et helt studie for sig. 

Jeg tror, det ganske enkelt handler om, at taleren brænder for budskabet, og får det leveret klart og tydeligt til modtageren/modtagere. 

Hvis talen så oven i købet er skåret på en lidt anderledes måde, stiger sandsynligheden for, at den vil tage kegler. 

læs også:

anderledes bryllupstale

Hvad er vigtigt i en bryllupstale?

En god bryllupstale. Den skal være lidt sjov og lidt alvorlig. Der skal være lidt om ham og lidt om hende.

Lidt fra de mødtes, lidt fra frieriet og lidt om hvordan de er sammen. Og det vigtigste er dit kærlige budskab – dine gode ønsker for parrets fremtid.

Hvad der ellers er i talen kommer an på hvad du har lyst til, og hvem bryllupstalen er stilet til ………. 

Det du synes er vigtigt og vedkommende – det kommer fra hjertet og bliver positivt modtaget. Når din tale er god, så gemmes den og får plads blandt alle de gode oplevelser i erindringens skuffer.

Taler er kommet for at blive – så hold dig ikke tilbage, hvis du har noget på hjerte, men kort – endelig kort – for folk skal jo også have lov til at more sig, som Emma Gad siger.

bryllupstale

Fra præsten til toastmasteren - fra kirken til kagen

Et meget enkelt, meget romantisk kirkebryllup. Hvid brud, nydelig gom og præsten talte om eventyr og lykke og medgang og modgang. Der var forlover og brudepiger og brudesvend og alt, de havde ønsket sig og planlagt.

Gåtur til festlokalerne i fantastisk vejr, fantastisk stemning og fantastiske billeder i “kassen”. Kaffe og forfriskninger er arrangeret på en stor terrasse og bryllupskagen kommer kørende på et rullebord. Rosenrøde kalorier i tre etager, og en fortryllende duft.

Det var dog et frisk pust med bryllupskage om eftermiddagen, mens gavebordet bare vokser og vokser –
Så langt – så godt – og nu melder en toastmaster sig på banen – godt og grundigt.
Han byder velkommen på brudeparrets vegne og gennemgår programmet. 

Han skal styre talerækken og eventuelt andre indslag senere. Godt tænker jeg, da talestrømmen ebber ud, så er han krydset af.

Læs også..

En tale er osse en gave.

Et bryllup er en dejlig, glad og uforglemmelig begivenhed. Vil du bidrage til festlighederne og den gode stemning, kan en anderledes og fængende tale være et fint indslag. Alle kommer med spændende bryllupsgaver, men en tale er også en slags gave – den kan bare ikke byttes, så den må gerne være god og osse gerne lidt anderledes, så den skiller sig ud fra mængden.

Antallet af vielser er stigende. I runde tal er antallet af vielser steget med ca. 1000 årligt fra 28.000 i 2014 til 32.000 i 2018. Om det nu skyldes, der er gang i nogle store årgange, om der er mange fraskilte, der gifter sig igen, om der er amoriner i luften eller andet, ved vi ikke, vi kan bare konstatere, at det faktiske tal er stigende.

 Mange af traditionerne til bryllup går langt, langt tilbage, men nye sniger sig osse ind – dels i forhold til hvor vielsen finder sted og hvem der foretager den – og dels i forhold til mængden af taler og andre underholdende indslag til ære for de nygifte. 

Det er altså IN at gifte sig – ingen tvivl om det. Det er også IN at gøre meget ud af bryllupsfesten – ingen tvivl om det. Det er der nu ikke noget nyt i, for et bryllup er og har altid været en vigtig begivenhed i enhver familie, i enhver kultur, til hver en tid.

Læs også..

Bryllupsgave ideer

Black fredagstilbud

At skabe en fantastisk tekst til bryllup

Der skal samarbejdes for at skabe en god tekst.

Du bidrager med stikord, jeg deler dem ud og bygger på.

Du afprøver udkastet og jeg retter til, hvis der er noget, der ikke passer dig. 

En fantastisk tekst til bryllup er et samarbejde og samarbejdet bør starte med en samtale.

Kontakt

læs også: 

Var dette indlæg nyttigt for dig?

Del gerne

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email