Professionel hjælp til at få skrevet en tale

professionel hjælp til at få skrevet en tale

Måske kender du det – måske er det derfor, du læser det her. Man skal holde en tale. Man er måske ikke så meget for det, men det forventes, at man holder en tale.

En af livets store begivenheder er lige på trapperne – en af de store fester i familien eller blandt vennerne er ret forude, og man skal holde en tale.

Som om det ikke var nok, så skal talen jo også skrives, og kan man det, har man tid til det – orker man det? Ja, jeg gør jo. Jeg kan ligefrem li´ at skrive tekster. Så meget at jeg skriver for andre, og tilbyder professionel hjælp til at få skrevet en tale.

Alle kneb gælder i krig og kærlighed, så det er absolut i orden at få hjælp til at skrive en tekst – jeg ringer jo osse efter smeden, hvis den er gal med vandhanerne.

På baggrund af dine oplysninger skriver jeg et udkast, som du gransker nøje. Der må nemlig ikke være det mindste, der ikke passer dig – så skal det laves om.

Præcis som skulle du have syet en jakke, så skal osse en tale rettes til, indtil den sidder der. Det er jo dig, der skal holde talen, og det er dig, der kan mærke, hvis noget skal ændres.

Som taleskriver synes jeg, det er det mest spændende i hele processen – når taleren tager ejerskab til sin tekst. Det er klart, det kræver indsigt at skrive for andre, så det er et must, at vi taler sammen inden jeg skriver. Udfyld kontaktformularen eller ring mig op så jeg kan høre, hvad du har brug for.

professionel taleskriver

Min baggrund for at skrive taler

Min baggrund for at skrive taler ligger sådan set i min tid, min opvækst, mit liv. Med en barndom uden fjernsyn og en ungdom uden mobiler og tablets blev det overladt til mig selv at danne billeder og få “filmen til at køre” – gerne med farver på. Bøger, bøger og bøger blev en uudtømmelig kilde til informationer og forestillingsevnen blev ret veludviklet.

Og så var der selvfølgelig radioen med præstens radioavis, som min søster kaldte pressens radioavis.

De nære omgivelser var utroligt spændende. Fruer med hatte, arbejdsmænd med hængerøv og gamle biler med sjove horn.

Der var nok at holde øje med, nok at digte på. Siden kom der gang i fjernsyn osv. osv. Bortset fra mit første job som æbleplukker da jeg var 12 har jeg stort set hele mit arbejdsliv arbejdet med mennesker.

Børn og unge og gamle, “normale” såvel som “udviklingshæmmede”. Jeg har været så heldig at nå hele paletten rundt, og det har givet mig indsigt i mange liv og mange måder at leve på.

Efter mange år som lærer/overlærer er jeg er god til at samarbejde og altid klar til at tænke ud af boksen. Det er gode egenskaber at have, når man skal skrive for andre, har mine erfaringer vist.

hjælp til at få skrevet sin tale

Taler, talere og talerækker

Det er absolut in at holde tale – ingen tvivl om det. Uanset af hvilken årsag man fester, så er der blandt gæsterne nok et par stykker, der ønsker at sige nogle ord.

Hvornår man står for tur kan være vanskeligt at overskue, for det med talerækker står ikke altid helt skarpt.

Hvis der er en toastmaster til at styre slagets gang, så er det her, man giver en melding om, man gerne vil holde en tale.

Det er altid en god idé at bede om at komme på så hurtigt som muligt, for når talen er vel overstået, kan man slappe af og bare nyde festen. Hvis der ikke er en toastmaster, så få fat i et nærtstående familiemedlem, de ved gerne besked om, hvad og hvem der er på programmet.

Læs også..

Nervøs? 10 gode råd til at holde en tale