Fødselsdagstale – hold et brag af en tale

fødselsdagstale

En fødselsdag der er en fest værd, er helt sikkert osse en tale værd.

Har du overvejet at holde en fødselsdagstale, så er det selvfølgelig fordi, du gerne vil bidrage til, det bliver en god fest – en fest der huskes. Du har noget på hjerte og en personlig tale, der er godt skrevet, den vil der blive lyttet til. 

Og så er der jo det med taler, at den opmærksomhed man på denne måde giver fødselaren er unik – det er lige nu og her fra mig til dig, og et tydeligt bevis på, man værdsætter vedkommende.

Når der holdes tale til en fødselsdag, så kan det blive mere sjov end taler holdt ved andre store livsbegivenheder. Ord sagt på denne dag tåler lidt mere, her er ikke mange traditioner, her holdes der fest med et brag! Sæt gerne gang i festen med talen, for eksempel, så er det en hel livslinje, så der er nok at skrive om.

Kniber det med at få skrevet en god tale, så har du måske brug for know how. Ring til os eller udfyld kontaktformen – jo før jo bedre.

Tale til 30 års fødselsdag.

30 års fødselsdagstale

Når man holder 30 års fødselsdag er humøret højt. Det er en god anledning til en munter og uhøjtidelig fest. Alderen tynger sandelig ikke, hverken vært eller gæster. 

De indslag der er til fødselaren går ofte på noget alment underholdende, men naturligvis er en god personlig tale altid velkommen. Fødselsdagstalen kan her byde på mere ungdommeligt og frækkere indhold, med andre ord.. Der kan være lige så meget fart på talen, som der normalt er fart på en 30 års fødselsdag.

 

Tale til 40 års fødselsdag.

40 års fødselsdagstale

Ti år senere, når man runder de 40 år, så begynder alvoren så småt at melde sig. Det er tankevækkende, at med en middellevetid på 79 år for mænd og 82,9 år for kvinder så er man cirka midtvejs i livet. 

Det kan en god tale ikke lave om på, men den kan give humøret en gang lak. Grå hår kan have indfundet sig, og man kan jo ikke blive ved med at hive dem ud. Man holder øje med aldersbetingede ændringer, og forfængeligheden lurer. 

Der er masser af stof til en kærligt drillende tale – hvis man tør, for det med fyrre, fed og færdig – det passer slet ikke på de fleste. Fyrre, fræk og festlig ville efter min overbevisning i mange tilfælde være et mere passende bogstavrim. Der er her belæg for at din  fødselsdagstale kan blive ganske sjov, og give god underholdning til fødselsdagen.

Tale til 50 års fødselsdag.

50 års fødselsdagstale

I forhold til tidligere rundede “skarpe hjørner” så er en 50 års fødselsdag ikke bare et skarpt, men knivskarpt hjørne – en milepæl – en virkelig skelsættende begivenhed. 

Det indbyder til en tale, for der er da så rigeligt at tale om. Karrieren er på plads, børnene fløjet fra reden, hvis man er heldig og økonomien forhåbentlig under kontrol. 

Hvis kvinder i denne alder får børn, så er det nærmest et mirakel og hvis mænd i denne alder får børn, ja så har de selv været ude om det. 

Uanset hvordan og hvorledes, så kan man nok trænge til en god tale ved 50 års fødselsdagsfesten. Gerne en opløftende tale, for livet er herligt og mulighederne stadig mange. Det gælder sådan set både i arbejdslivet og privatlivet.

Læs også.

Mad til 50 års fødselsdag.

Tale til 60 års fødselsdag.

60 års fødselsdagstale

Når man fejrer sin 60 års fødselsdag, så er man indstillet på at en fødselsdagstale kan blive bragt på banen. 

Netværket er stort, og der er gerne budt mange med til festen. Kolleger fra arbejdspladsen, nye og gamle venner, familien og på landet måske osse nogle naboer. 

Der er helt sikkert nogen, der har noget på hjerte, for man har været vidt omkring, og en god tale, går man ikke af vejen for. 

Tidens tand har sat sit præg, og selv om man løber og løber eller svømmer og spiller tennis, så gør man det ikke lige så hurtigt, smidigt og skadefrit som førhen.

 På minussiden af de 60 år kan osse nævnes at man kan risikere at blive udsat for aldersdiskrimination på forskellig måde. F.eks. kan det være svært at finde nyt arbejde, hvis det af en eller anden grund er nødvendigt. Det er blevet helt almindeligt at andre siger: “Hvor holder du dig godt” i stedet for “Hvor ser du godt ud”. 

På plussiden er man da heldigvis blevet klogere, har mere overskud og fokuserer på det der er vigtigt for én. Talere kan bare stille op, for festlige fødselsdagstaler er velkomne.

Tale til 70 års fødselsdag.

70 års fødselsdagstale

En festlig tale til en 70 års fødselsdag, vil fødselaren helt sikkert sætte pris på. At få ridset fortid, nutid og fremtid op er slet ikke så ringe, og med så mange år på bagen er der sikkert nok af materiale til at skrive en tale på.

 Der er jo osse det, at når man har levet i 70 år, så har man været ude for lidt af hvert, og det kan egentlig være både rart og morsomt at få sat lidt perspektiv på. Nutidens 70 årige agerer jo heller ikke som gamle, næh de suser af sted til alle mulige aktiviteter og har sjov og hygge, hvis de ellers kan, og har ikke altid tid til f.eks. at passe børnebørn. 

Jeg kender mange 70 årige, der er helt selv hjemme, klar til det hele og afslappede i deres forhold til andre mennesker. Selv om der måske er flere taler, så gør det ikke noget, for talerne har jo hver deres udgangspunkt.

Tale til 80 års fødselsdag.

80 års fødselsdagstale

Når en 80 årig eller derover beslutter, om der skal holdes en større fest i anledning af fødselsdagen, så har der været nogle overvejelser inde over. 

Det er ikke givet, at fødselaren egentlig synes, det er noget at fejre. Det kan skyldes så meget. Vennekredsen er skrumpet ind og helbredet er måske ikke længere, hvad det har været. 

Der skal måske skubbes lidt på og motiveres på forskellig måde. Hvis man dog alligevel skal til fødselsdag, så bør det værdsættes, og alle sejl må sættes. Der skal selvfølgelig også være en fødselsdagstale – en munter og respektfuld tale vil jeg mene. 

Bare giv den gas med skønne episoder fra det lange liv. Fortidens bedrifter er en stor del af ens identitet, og de fleste ældre mennesker elsker at tale om og blive mindet om gamle dage.

Book genial underholdning til fødselsdag hos Henrik Bruhn

Læs også..

Få skrevet din tale

1550,-

Alt inkl. ekspres gebyr 0,-