Festsange til bryllup

festsange bryllup

Festsang til bryllup er en festlig måde at servere nogle fine anekdoter fra parrets fælles historie, give gode råd om ægteskabets herligheder, udtrykke de bedste ønsker for fremtiden eller hvad budskabet nu er. 

Festsange er helt klart en af mine kæpheste, så hvis nogen spørger, hvad de kan bidrage til festlighederne med, så vil jeg ni ud af ti gange anbefale en personlig sang – og det gælder osse til et bryllup. Her er der jo traditionelt mange taler, så en munter fællessang kan være en velkommen variation. 

Hvis du ikke selv kan skrive den eller ikke har tid, så er jeg klar til at skrive for dig. Du kan bare udfylde kontaktformen eller ringe mig op, så snakker vi om det.

Indholdsfortegnelse

 

 

festsange til bryllup

Glade bryllupssange

Der er det befriende ved bryllupssange, at de for det meste er uhøjtidelige, let humoristiske og drillende i tonen. Når glade sange er delt ud, er alle klar. 

Her får ingen mulighed for at sidde og småsove – alle må aktivt synge med. Herudover er en sang en god humørspreder, for hvis snakken gik trægt inden, så er der i alle tilfælde noget at snakke om efterfølgende. 

Alle gæsterne kender jo brudeparret, men de kender ikke nødvendigvis alle nuancerne beskrevet i sangen. Der er altså NEWS for mange og serveret på en sjov måde. 

På den måde får man med sangen nogle gode samtaleemner at vende med sin borddame eller bordherre.

Læs også..

 

 

Gratis bryllupssange

Gratis bryllupssange går ikke af vejen. Når to mennesker skal giftes så kan der synges om samliv, kærlighed og meget andet. Derfor er det ikke absolut nødvendigt med en personlig sang tekst stilet direkte til brudeparret.

Find vores gratis bryllupssange her.

En gratis sang til bryllup digtes som et generelt budskab, der forsøges så at ramme noget som gælder for de fleste par når de skal giftes. 

Personlige sange til bryllup

Personlige sange til bryllup kan levere et rørende budskab, naturligvis fordi der skrives direkte til brudeparret. Der kan fortælles sjove historier og rørende begivenheder. Der kan fortælles særlige kendetegn ved personlighederne.

Med andre ord, er du ikke en der skal holde en bryllupstale, så har du her aligevel muligheden for at få sagt det du gerne vil når du levere en personlig sang.

Tag et kik på eksemplerne på personlige festsange og fornem mulighederne.

 

 

Indholdet i en festsang til brudeparret

Indholdet bør efter min mening overvejende være fra “fælles tid” – altså lidt om hende og lidt om ham og meget om de to sammen. Så giver det mening og så markerer man parret bedst.

Hvis du ved noget om, hvordan de mødtes, er det oplagt at flette det med ind i sangen. Ligesådan hvis du kender detaljer fra frieriet – hvis der da har været et. Brudekjolen er altid et hit, altid et vers værd. 

Brudeparret elsker simpelt hen opmærksomhed om de ting, der betyder meget for dem, forståeligt nok. Når disse ting nævnes i en sang f.eks. så bliver de konkrete minder, og det er da guld. Et eksemplar finder sikkert vej til “Bryllupsbogen” – hvis de laver en.

festsange bryllup

Festsange er en særlig, kærlig hilsen

Uanset om sangen kommer fra familiemedlemmer eller vennekredsen, så er festsange til bryllup en særlig, kærlig hilsen. 

Nogen har gjort sig umage med at samle stikord, valgt en passende melodi, sørget for den blev forfattet på bedste vis, dekoreret den og fundet på en festlig måde at præsentere den færdige sang på. Det er mere omfattende, at komme med en personlig festsang, end man lige forstiller sig, når man som gæst sidder med papiret, og det kun tager 10 minutter at synge den. 

Alt det der ligger forud, det ligger der kærlighed og omtanke i. Det ved brudeparret godt, og en sang er nem at modtage. 

Der sker så meget i løbet af en bryllupsfest, men sangen, det konkrete minde, det kigger de glade nygifte helt sikkert på igen og igen, når de senere får tid til rigtigt at nyde teksten.

Sangskjuler eller andre præsentationsformer

Når sangen er skrevet og eventuelt dekoreret, skal der tages stilling til, hvordan den skal præsenteres. Skal der en sangskjuler til, eller skal den gives på en anden måde? Det er kun fantasien, der sætter grænser, og jeg har hørt om mange søde, sjove og kreative hjemmelavede kreationer. Det tager tid at lave en sangskjuler selv, men man kan osse købe et færdigt produkt. Der findes utroligt mange gode muligheder på markedet. 

Det med præsentationen er prikken over i´et og som sådan ikke uvæsentligt. Brudeparret vil nemlig osse huske den situation, hvor sangen blev overbragt dem, og det er selvfølgelig derfor, så mange gør et stort nummer ud af det

 

festsang til bryllup

Hvad synes gæsterne om festsange til bryllupsfesten?

Det er nok vanskeligt at finde en statistik over, hvad gæsterne synes om festsange til bryllupsfesten. Man kan egentlig kun vurdere det ud fra egne erfaringer og hvad man har hørt fra andre. 

Med mange festlige år på bagen er mit klare indtryk, at den overvejende del af gæsterne ser en sang som et frisk indslag i festlighederne. De griber nysgerrigt teksten og begynder at læse med det samme. 

Der skal nok osse sidde et par stykker, som tænker åh nej, skal vi nu til det igen. Uanset hvad man synes som gæst, så er man indstillet på at gøre alt, hvad man kan, for at det skal blive en fantastisk fest – og skal der synges, så gør man sit bedste. 

Alle kan da osse glæde sig over, at en sang oftest sluttes med en skål, så det er ikk´ så ringe endda. Er man i tvivl om man skal medbringe en bryllupssang, så kontakt toastmasteren, hvis der er en – ellers plejer brudens mor at være godt inde i alle sagerne.

 

bryllup underholdning
bryllup

Underholdning til bryllupsfesten festlige indslag

Underholdning til bryllupsfesten er vigtigt, fordi sjove og festlige indslag sætter et særligt og personligt præg på netop jeres bryllup. Jeg siger ja tak. Tænker …

gratis velkomstsang.
festsange

Gratis velkomstsange til store begivenheder

Skal gæsterne bydes velkommen med humør så er det godt at synge – velkomstsange kan være med til at give festen en god stemning fra …

talerækkefølge bryllup
bryllup

Talerækkefølge til bryllup

Da Emma Gad i 1918 fik udgivet “Takt og Tone” så verden noget anderledes ud end nu godt 100 år senere. Alligevel er der guldkorn …

bryllupstale anderledes
bryllup

Bryllupstale som alle vil huske

Som specialunderviser igennem mange år, har jeg samlet en bred vifte af anderledes tilgange til tekster. Skal man “fange alternative begavelser”, skal de lytte intenst …

sang brudevals

Personlige festsange

850,-

Alt inkl.