Personlige festsange til barnedåb

personlig sang til barnedåb fra bedsteforældre

En barnedåb eller navngivningsfest er en glad dag, en kærlig fest og en udpræget familiefest. Det lille nye menneskebarn har fået sit navn, og det er en dejlig begivenhed for de familiemedlemmer, der er til stede. 

Der er dåbsgaver, som de stolte forældre pakker ud, og der er måske brunch, måske sandwiches, smørrebrød eller andet lækkert til selskabet. Stemningen er mild og god – og måske er der andre børn, søskende eller fætre og kusiner, der drøner rundt og har en fest. Selv om det altså er en selvkørende fest, så vil det altid understrege en god stemning at servere en personlig festsang til lejligheden. 

Hvordan kan man lave en personlig sang om et lille menneske, der måske kun er få måneder gammelt, kunne man spørge. Svaret er, at der ligger en historie forud for fødslen, og der er bedsteforældre, der har glædet sig sammen med forældrene til dette fantastiske lille væsen kom til verden. Relationerne er mange og kærlige, og alle har gjort sig al mulig umage med at være der for den lille nye i en eller anden udstrækning. Der behøver jo ikke være 36 vers – det kan jo bare være en lille sang – et lille muntert indslag.

festsang til barnedåb

En dåbssang er starten på en dejlig tradition.

Hvis man vælger at bidrage til festen med en personlig dåbssang, så starter man samtidig en dejlig tradition, der kan give masser af bonus på mange måder. Dels får alle noget at snakke om ved selve festen, dels får barnet et “dåbsdokument” ud over selve dåbsattesten, og det bliver måske den første side i en helt egen sangskat, der samtidig ender med at blive en personlig “historiebog”. I mange familier er det en hyggelig tradition at “sang skal der til”! Og der er helt sikkert en masse at skrive festsange om.

Ideer til sangen.

Måske har forældrene glædet sig helt vildt til barnets komme. Måske har de læst mange og lange bøger om hvordan og hvorledes. Det kan være far har været med til fødselsforberedelse og er blevet klog på vejrtrækningsøvelser. 

Det kunne tænkes, en storebror eller storesøster har været med til en scanning og set den lille ny på skærmen, og hørt lillebror eller lillesøsters rørende, hurtige hjertelyd.

Måske var mor på shoppetur, da vandet gik. Måske var fødslen lidt mere besværlig end forventet – eller nemmere. 

Det kan være farmor har strikket fem trøjer med tilhørende hue og halstørklæde allerede og morfar lavet en bondegård, der står klar til senere brug. 

Og så skete jo miraklet – barnet blev født og stolte var alle de nærmeste. Så kommer der gang i flere facts. Fødselsvægt og længde, første uger, første smil eller mavekneb, første måneder osv. Helt frem til dåben/navngivningen med valg af tøj og alle mulige detaljer om festen – og som altid en masse gode ønsker for fremtiden. Ja, der er nok at skrive om i en dåbssang, og det er virkelig en utrolig dejlig tradition at indføre – eller viderebringe. Alt i alt en super festlig måde at byde den nytilkomne hjertelig velkommen i familien.

dåbsssange

Personlige festsange

850,-

Alt inkl.