Konfirmationssange som huskes for altid

konfirmationssange
  1. Her kan du bestille en personlig sang til konfirmation.
  2. Finde guiden til at skrive sangen selv.
  3. Finde gratis konfirmationssange.
  4. Finde gratis velkomstsange.

Forældre, søskende, bedsteforældre – ja, alle glæder sig til konfirmationsfesten – den første af de store for det skønne, unge menneske man holder af. Det skal blive en uforglemmelig fest, og vi gør alt, hvad vi kan for at bidrage til festlighederne.

Vil du bidrage med noget markant, noget der bliver husket, så kan de bedste konfirmationssange være et fint indlæg. En sjov og kærlig, helt personlig konfirmationssang – ja, en varm og munter sang til konfirmanden, er med til at gøre livets første store fest helt fantastisk og uforglemmelig.

Du bestemmer selv indholdet, for du giver mig oplysninger, om det du vil ha´ med. Jeg kommer med et udkast, og herefter retter jeg til, hvis der er noget, der ikke passer dig. Det er ligesom at få syet en jakke hos skrædderen – den skal sidde!

Jeg har skrevet mange, mange konfirmationssange, og altid med udgangspunkt i de gode historier og de gode budskaber kunderne ønsker. På den måde bliver det nemmere at tage ejerskab til teksten – det skal føles, som om man har skrevet den selv. 

Når jeg skriver, sker det på et solidt fundament fra et langt liv som lærer, sangskriver og historiefortæller. Det sker også på et solidt fundament fra en gammel, toptrænet festdeltager. I en stor familie bliver der jo mange fester, og som tiden går flere og flere. 

Kontakt mig, så sætter vi gang i et samarbejde om din tekst. Du fortæller, hvad du gerne vil ha´ med, og jeg omsætter dine oplysninger til en sang

Konfirmationssange til barnebarn fra bedsteforældre

Som bedsteforældre har vi et helt særligt og i mange tilfælde et meget nært forhold til konfirmanden. Vi har været der gennem hele det unge menneskes opvækst. Siddet med det skønne barnebarn kort tid efter fødslen, set nogle af de første skridt, fået hjemmelavede gaver fra børnehaven og hygget med huler eller pandekager og jeg ved ikke hvad.

Konfirmanden har betydet meget i vores liv, og omvendt. Vi har været med til at præge, og vi har videregivet vores værdier i alt hvad vi har lavet sammen gennem tiden. Nu er det tid til konfirmation, og dermed tid til at videregive en tradition, der ligger i rigtigt mange familier.

Den personlige konfirmationssang skal skrives, og pyntes og serveres i en sangskjuler. Fra mormor og morfar, fra farmor og farfar eller fra bedstemor og bedstefar. Konfirmationssangen fra bedsteforældrene skal ikke mangle – den skal være der, sød og sjov og kærlig – sådan er vi mange, der har det. 

Vi gemmer nogle eksemplarer, for det tænker konfirmanden ikke nødvendigvis selv på lige nu og her. Men en skønne dag bliver den værdsat igen. Måske 10 år senere, måske 20, men værdsat bliver den helt sikkert igen. På en måde kan man altså sige, at der er dobbelt op på glæden over konfirmationssange fra bedsteforældrene.

Læs også..

Personlige konfirmationssange

Fra min egen konfirmationsfest husker jeg tydeligt, at der var fem sange – og det er over 50 år siden. Tre af sangene var personlige. 

Jeg husker, hvem de var fra, sangskjulerne og en del af indholdet. Sangene har jeg stadig – de er gemt i en æske med “klenodier”. De to andre sange var sjove, men jeg husker ikke, hvem de var fra, eller hvad de handlede om – bare en fornemmelse af, de var sjove, men åbenbart ikke værd at gemme.

Jeg beskriver denne erfaring, fordi jeg gerne vil slå et slag for det personlige islæt. Det er en vigtig faktor, og det gør en stor forskel. Jeg har prøvet at vise det tydeligt i følgende eksempel. 

Begge vers er første vers af en konfirmationssang.

Eksempel – Vi lister os af sted på tå.

Melodien er til begge vers:

Simone vi i kirken så – at du blev konfirmeret

til festen kan vi nok forstå – du midt i er placeret

dit røde hår og temp´rament

bli´r ikke nævnt i denne sang

du sidder og stråler og kjolen er smart

du til festen er tydeligt helt parat.

 

I dag vi samlet er fordi – du konfirmeres ville

at feste kan vi alle li´ – og synge, ih du milde

“i voksnes rækker går du ind”

med godt humør og åbent sind

her bordet er pyntet med blomster og flag

det ´ fordi du skal hyldes på denne dag.

konfirmationssange

Fra alter til gavebord.

Fra alter til gavebord. En konfirmation er på mange måder en overvældende fest. Man har gået til præst næsten et helt år, man har været i kirke mange gange, man har fået nyt tøj og er blevet spurgt om en masse ting vedrørende festen.

Man har lavet ønskeseddel og man har været spændt på det hele i lang tid. Endelig sker det. I kirken med præsten og kammeraterne, og familierne der stolte ser på. Fra alteret til gavebordet og derfra til det festligt dækkede bord. Der sidder man, 13 – 14 år gammel som festens midtpunkt, og selv i disse rå tider, er der masser af unge mennesker, der er lidt generte og lettere betuttede over al den opmærksomhed. Det har de fleste heldigvis fin fornemmelse for – så de mest pinlige episoder fra barndommens land er sorteret fra i eventuelle sange og taler til fest. Vi ved jo godt, det unge menneske har glædet sig til gaverne, og det er der vel ikke noget at sige til. Vejen fra alter til gavebord har været lang, så forhåbentlig er nogle ønsker indfriet. 

Læs også..

Konfirmationstale

 
konfirmationssange til barnebarn

Personlige festsange

850,-

Alt inkl.