De bedste tip til den perfekte konfirmationstale

Når vi som mor eller far har en søn eller datter der skal konfirmeres, går vi langt, for at det skal blive en fantastisk dag. Alt det ydre er et spørgsmål om ønsker og økonomi, men alt det indre, alle de gode tanker og forhåbninger vi har som forældre, de koster ikke noget, og dem vil vi gerne have sat ord på med en konfirmationstale til sønnens eller datterens første virkeligt store fest i livet. Det kan gøres på mange måder – f.eks. i en tale. 

En tale er ikke et must ved en konfirmation, men det er in, og selv om ikke alle er vant til at tage ordet i større forsamlinger, så er der mange, der gerne vil.

Indholdsfortegnelse
konfirmationstale fra mor eller far

En kærlig og ærlig konfirmationstale

En kærlig og ærlig tale krydret med sjove eller typiske eksempler på det unge menneskes gode egenskaber kan nok få selskabet til at spidse ører. Et par alvorsord, gode råd eller lignende er heller ikke af vejen – og så selvfølgelig gode ønsker for fremtiden.

Kort eller lang, så vil et indhold som dette få talen til at brænde igennem. Tonen i talen bliver automatisk glad, for det jo en glad fest, og det er en stolt mor eller far, der holder den. Den lette stemning gør det nemt for din datter eller din søn at modtage budskabet. En del er faktisk lidt generte i konfirmationsalderen og kender alt til betydningen af ordet pinlig.

 

 

Konfirmationstale fra mor eller far

Skal mor eller far holde en konfirmationstale – eller begge måske? Det sidste er nemlig en mulighed, der bruges af og til. Det giver talen et pift, når der er lidt pingpong i luften. Det kan altså blive lidt sjovere og det kan osse blive lidt nemmere at holde talen, hvis man er fælles om det. 

Det er et spørgsmål om temperament, men det er da noget man godt kunne tage med i overvejelserne, og det er noget, det kan være hyggeligt at samarbejde om – hvis man har tid. I øvrigt er det efter sigende osse meget specielt for den unge modtager, når både mor og far tager ordet sammen. 

Uanset hvem der nu holder tale, så er forældrene først på. Som værter for festen har man den fordel, at man selv kan bestemme slagets gang

Improviseret eller nedskrevet tale til søn eller datter

Der er nogen, der bare kan det der med at holde tale. De rejser sig, slår på glasset og så kommer en sjov, kærlig og på alle måder perfekt konfirmationstale bare dumpende lige ned over selskabet. BUM – og hvor kom det lige fra, tænker man så. Der er osse nogen, der glemmer en masse af det, de ville have sagt, hvis det ikke er skrevet ned. 

De samme kan nemt komme til at væve lidt i det, hvis de ikke i det mindste har nogle stikord med. Mit råd er at skrive talen ned, fordi skriveprocessen sætter hjernen i arbejde, og det kan der komme noget super godt ud af. Lav stikord først, så glider processen nemmere. 

For festens hovedperson kan det være lidt overvældende med taler og sange oveni kirkegang og gaver og lækker mad og hele molevitten. 

Derfor kan det være en god idé efterfølgende at give en kopi af talen – så kan din søn eller datter senere læse og forstå talen i sin helhed – og blive både glad og rørt en gang til. 

Hvis du har brug for hjælp til at skrive, så er jeg klar, og jeg er osse klar til at komme med ideer til stikord, hvis det er vanskeligt at komme i gang. Kontakt mig via skemaet her på hjemmesiden eller ring mig op.

Hjælp til konfirmationstale

Hvis du har brug for hjælp til din konfirmationstale, så er vi klar til at skrive for dig.

  1. Kontakt, så ringer vi dig op.
  2. Modtag skema til stikord.
  3. Har du i forvejen skrevet noget så kan vi gøre brug af det.

Skrive en tale til konfirmation

Har du svært ved at komme i gang med at skrive talen, så følger nedenfor en indledning, som du kan bruge til at komme i gang med at skrive.

Fremgangsmåden til en succesfuld tale kunne se sådan her ud.

  1. Skrive stikord ned.
  2. Sortering af stikord.
  3. Finde den røde tråd.
  4. Indledning.
  5. Indhold.
  6. Afslutning.
 
  • Gennemgang af talen, og øve sig på den. 
 

Det med at øve sig på talen kan være en rigtig god ide, det vil gøre dig til en mere selvsikker taler. Husk at tale højt og tydeligt så alle kan høre dig. 

Skabelon til indledning konfirmationstale

Tale til [navn] ved konfirmationsfesten den [dato]

[navn], hvor har vi glædet os til at feste med dig i dag.

I dag blev du konfirmeret i [navn på kirken].

Alt gik som det sku´ i kirken, og det var en stolt far – og mor – der overværede kirkehandlingen.

Først skal du altså ha´ et stort og hjerteligt tillykke.

I dag kunne vi så komme til at holde festen her på [festens placering] sådan som du gerne ville.

Og ved du hvad [navn, kælenavn], det var værd at vente på.

Her er dejligt i nogle omgivelser, der lige er dig, og det er tydeligt at se, din glæde ikke er blevet mindre af at vente.

Dit livs første store fest er i gang – og vi er klar.

Ja vist er vi klar.

En sjov tale

Lidt humor i talens indledning kan altid hjælpe.

Som din far/mor ved jeg jo godt, det ikke så meget var det i kirken, du har glædet dig til – heller ikke selve festen og alle gaverne – næh, fars/mors tale , den har du nok set frem til med stor spænding – og det kan jeg godt forstå.

Brug for hjælp til at skrive talen? Se priser her.

Takketale til mor og far fra konfirmanden

Er det dig der skal konfirmeres, så har vi lavet en takketale til mor og far som du kan bruge ganske gratis. Nogle konfirmander vil gerne holde en takketale, mens andre har hørt, at det er noget man gør. Det er din konfirmation og du kan gøre som du ønsker.

Hvis du hellere vil bruge en sang, så har vi også en takkesang fra konfirmanden.

Download takkesang

Find din takketale her..

takketale til konfirmation
konfirmation

Skabelon til din takketale ved konfirmationen

En takketale kan jo nærmest skræmme livet af hvem som helst, og som konfirmand har de fleste ikke den store træning i at skrive og …

Brudstykker af en klasses snak om konfirmationstaler.

Som lærer har jeg hørt mange udsagn om, hvordan det er, at være den søn eller datter der tales til.

Jeg giver her nogle enkelte brudstykker – de kan måske være til inspiration.

“Jeg vidste ikke rigtigt, hvor jeg skulle gøre af mine hænder”.

“Min far havde sved på panden, og fik alle til at grine”.

“Jeg forstod ikke alt det med at gå ud i verden”.

“Jeg blev helt flov, da far stod der og fortalte, jeg havde røget”.

“Jeg fik tårer i øjnene og var lige ved at græde”.

“Jeg syntes, det varede en evighed”.

“Min mor fortalte om mig på sådan en kærlig måde”.

“Der var ingen, der holdt tale for mig”.

“Jeg vidste slet ikke, de var så super stolte af mig”.

“Det var altså pinligt at sidde der”.

“Det glemmer jeg aldrig”.

“Jeg måtte høre om hele min barndom”.

“Først præsten og så min far”.

Læs også..

konfirmationstale