Hårpynt og håropsætning til bryllupper og andre fester

håropsætning bryllup fest

Uanset om man fejrer sit eget bryllup, eller om man blot er en glad gæst, så skal der gerne være styr på frisuren. Vi vil alle gerne tage os godt ud, når vi tager afsted til en fest; hvad end det så er et bryllup, en rund fødselsdag eller noget helt tredje.

For især kvinder står den dog gerne på de helt vilde og ikke mindst tidskrævende håropsætninger. Disse komplementeres gerne med flot hårpynt, og så står man pludselig med en frisure, der absolut er et romantisk bryllup værdigt.

Læs med her i artiklen, hvor vi kigger lidt nærmere på diverse hårpynt og håropsætninger, som du kan lade dig inspirere af i forbindelse med dit kommende bryllup eller måske en anden fest. Vi lover, at der kommer til at være et godt og alsidigt udvalg af inspiration; både til dig med langt hår og dig med kort hår.

God læselyst!

Inspiration til håropsætning til bryllup

Den klassiske håropsætning til et bryllup for kvinder med langt hår vil typisk være, at man har samlet det lange hår i nakken på en facon, der på mange måder minder om et godt gammeldags fletbrød. Her vil håret været flettet på kryds og tværs, og hænger – med hjælp fra noget hårpynt – på flot vis i nakken, og åbner således også op for, at man for alvor kan beundre den flotte brudekjole.

Vil man hellere have løst hår på sin bryllupsdag, kan man også det. Det kan være umådeligt flot med langt, løsthængende og eventuelt krøllet hår, som gerne er pyntet med lidt hårpynt som eksempelvis perler eller lignende.

Har man kort hår, vil man typisk vælge en eller anden form for fletning eller krølning af håret, men man kan også holde det simpelt med bare lidt hårpynt, der kan give lidt ekstra til frisuren.

Det er ligeledes værd at bemærke, hvordan lidt farve i håret kan være med til at give din frisure lidt ekstra liv. Mange med mørkt hår vælger at få farvet dele af deres hård lidt lysere i forbindelse med et bryllup, og dermed skabe lidt mere kontrast og nuancer i håropsætningen.

Hvilken håropsætning skal jeg vælge til mit bryllup?

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan opsætte dit brudehår. Mange vælger at lave en stram håropsætning til bryllup, hvor håret bliver sat op i nakken på særdeles yndig vis. Der er dog også gange, hvor det kan være en god idé at lade håret hænge mere løst; naturligvis fortsat flettet, krøllet eller på anden måde gjort ekstra flot til lejligheden.

Tommelfingerreglen for, hvornår man skal vælge en løs håropsætning, og hvornår man skal vælge en stram håropsætning til bryllup er, at man skal basere det på brudekjolens udseende.

Hvis kjolen har en dyb udskæring enten fortil, bagtil eller begge steder, kan du overveje at vælge en løs håropsætning. Den giver plads til, at dit hår kan hænge, og samtidig dækker håret ikke for den flotte kjole.

Har du derimod en brudekjole, der går op i halsen og måske har nogle ekstra flotte detaljer deroppe, ville det være ærgerligt at dække den til med dit hår, når man samtidig kan få en fantastisk flot frisure med et en stram håropsætning til bryllup.

Inspiration til håropsætning til konfirmation

Konfirmationen vil for mange unge piger typisk være den første gang, hvor de for alvor kommer i det fine tøj og skal have sat håret på en flot måde. Med de ofte hvide kjoler og det faktum, at det foregår i kirken, kan det hurtigt på mange måder virke som et lille mini-bryllup.

Derfor er det nok heller ingen overraskelse, at mange af de mest populære håropsætninger til konfirmation minder meget om de populære bryllupsfrisurer. Det kan eksempelvis være med en fletning, der flettes på kryds og efterfølgende fuldendes med hårpynt af den ene eller anden art.

Mange tyr gerne til franske fletninger i forbindelse med konfirmationen. Her kan man enten lave helt traditionelle franske fletninger og ikke gøre mere, eller man kan bruge dem til at skabe et mere fancy udtryk. Det kan man eksempelvis gøre ved at lave franske fletninger i hver side og en almindelig fletning i midten. Herefter kan man flette de tre fletninger og samle dem i nakken med hårnåle og efterfølgende hårpynt.

Endelig kan man også have løsthængende hår (gerne med krøller), og sno eller flette et bånd af hår på tværs af baghovedet, som hænger udover det løsthængende hår. Det giver et utroligt fint udtryk, og er en relativ enkel frisure at få på plads.

Inspiration til håropsætning med klemme

Det er i dag meget populært at benytte klemmer som en del af håropsætningen. Her kan man finde på alverdens forskellige styles, som giver vidt forskellige udtryk.

En simpel håropsætning med klemme kunne være at have løsthængende hår, og tage det yderste lag og sætte op i en klemme, mens det inderste lag hår hænger frit ned. Man kan også bruge klemmen til at sætte håret op i en knold på elegant vis, eller man kan bruge flere klemmer til at danne en hestehale uden brugen af scrunchie eller en hårelastik.

Her er det mest populære hårpynt lige nu

En flot håropsætning er grundstenen for en fantastisk bryllups- eller festfrisure, men for at fuldende looket kan det give rigtig god mening at benytte sig af noget passende hårpynt. Det skal gerne matche i farver og personlighed, og man bør så vidt muligt forsøge at holde sig til et mere enkelt udtryk for at få det bedste resultat.

Der er dog masser af hårpynt at vælge imellem til et bryllup; en god idé kan være at tale lidt med sin frisør om det på forhånd, så man kan få en idé om, hvad der kan passe til ens hår. Det kunne eksempelvis være en af følgende meget flotte og ikke mindst populære typer af hårpynt til bryllup:

  • Blomsterranke 
  • Perleblomster
  • Krystalbånd
  • Diademer og tiaraer
  • Hårkamme med krystaller
  • Perler til håret
 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Stunning.