planlægge konfirmation

Planlægge konfirmation så alt bare spiller

Skal i planlægge konfirmation så det hele bare glider i en let strøm, så er struktur den rigtige vej frem. Denne guide indeholder alt i kronologisk orden der omhandler planlægningen af de kirkelige handlinger og selve konfirmationsfesten. Der er meget der skal forberedes derfor er det godt at være på forkant. Resten af dette indlæg er inspiration og hjælp til løsninger efter mange år med en finger på pulsen til konfirmationsfester. Det er nu i skal væbne jer med koncentration, rummelighed og kærlighed!

En huskeliste afhjælper stress og unødvendige fejl.

Download tjekliste her

hvordan
Tidsforbrug 60 minutes
Estimeret pris 11000 KR

Nødvendige værktøjer:

- En Computer.
- Internet
- Rummelighed og kærlighed

Nødvendigheder?

- Et budget

Sådan får i styr på konfirmationen

Et tjekskema så i kan lave aftale imellem jer. Med struktur over planlægningen så får i styr på de gode ideer og får fordelt opgaverne på en god måde. Hvem gør hvad? Hvad er allerede blevet gjort? Brug guiden her som et tjekskema, beskriv til hvert step mens I gennemgår guiden sammen så I får skabt en god huskeliste.
struktur planlægning konfirmation
Måske er der et arengement i gennem skolen, forgår det ikke igennem barnets skole, så melder i barnet til konfirmationsforberedelse hos folkekirken.
konfirmationsforberedelse folkekirke
Step 3 : Hvor skal festen afholdes.
Hvor festen afholdes er vigtigt i forhold til hele planlægningen. Der er meget mere at planlægge hvis i selv afholder konfirmationsfesten. Forslag - Telt hjemme i haven. Har venner noget i kan låne? Leje lokaler. Kro, hotel mv. denne løsning vil gøre alt nemmere, måske vil det også koste mere.
hvor skal festen holdes
Step 4 : Invitationer / hvem skal med til festen.
Hvem skal med til festen, er afgørende for indkøb, eller besked til festarrengøren. Jo før i ved besked om hvem der kommer til konfirmationen - jo bedre. Forslag. Inviter via Facebook, det er gratis og nemt. Bestil flotte invitationskort online. Husk både ankomst kirke, og ankomsttidspunkt til festen.
invitationer konfirmation
Step 5 : Konfirmandens ønskeliste
Husk at få konfirmandens ønskeliste, og del den rundt til gæsterne i god tid.
struktur planlægning konfirmation
Step 6 : Mad / drikke til konfirmationsfesten
En konfirmationsfest forgår gerne fra middagstid til sidst på eftermiddagen / først på aftenen. Derfor er der tale om en frokost. Hvor fin denne frokost skal være er op til jer. Kokken har gode forslag til middagsmenuen der hvor i bestiller. Forslag - Bestil en kok, måske har i en ven der er kok? Bestil mad ude fra. Kro, hotel Drikkelse: køber i selv ind så aftal, at det der bliver tilbage kan tilbageleveres, eller kør en tur til Tyskland.
mad til konfirmationsfesten
Det vil naturligvis pryde med ekstra fin borddækning med et særligt farvetema efter jeres valg. Er det en dreng eller en pige der skal konfirmeres? Forslag - Find ideer eller køb flotte pakker online. Husk bordkort og menukort. En seddel med en sjov/hemmelig opgave under tallerkenen kan være et godt indslag.
borddækning
Step 8 : Byde velkommen
Hvem byder velkommen til festen og hvordan. Normalt bliver der sagt velkommen med et par ord til konfirmation, en velkomstsang kan også være en del af borddækningen.
byde velkommen
Konfirmanden holder ofte en takketale. Er man ikke meget for at stille sig op og holde tale i den alder så kan en takkesang også være en mulighed.
takketale (2)
Normalt holder forældre en tale. Bedsteforældre eller andre nærtstående der har spillet en stor rolle for den unge teenager. Forslag - Planlæg talen i god tid.
konfirmationstale
Step 11 : Konfirmationskørsel
De er meget brugt at konfirmanden ankommer til kirken i en fed vogn og bliver kørt der fra til festen. Forslag - Bookaclassic.dk
konfirmationskørsel
Step 12 : Fotograf
Byder budgettet på det, så bestil helt sikkert en fotograf. Gode billeder er guld værd. Forslag - Find en lokal fotograf En ven er god til at fotografere?
fotograf konfirmation
Step 13 : Tøj / frisør
Det er dagen for det ekstra fine tøj. En pige på denne dag er helt oppe under skyerne, en dreng vil sikkert også glæde sig over at ligne en rigtig mand i jakkesæt, når først det kommer på. Frisør kan også være glædeligt for pigerne, og drengen skal måske klippes. Der bliver helt sikkert billeder fra denne dag som vil blive husket for altid, forældrene bør også være ekstra fint klædt på.
tøj
God underholdning til konfirmationen hjælper til en god fest. Specielt for de utålmodig mindste børn, så er det godt, at have noget underholdende. De voksne har også godt af at strække benene i løbet af dagen.
underholdning konfirmation