Sange som underholdning til fest

sange underholdning fest

Det er svært at forestille sig en fest uden sang. Der er jo det ved det, at når man synger, er man musikudøvende, og musik gør sjælen glad. Så voila – ingen fest uden sang – hvis det skal være en glad og festlig fest.

Det er der ikke noget nyt i – sang som underholdning til fest har været brugt siden ruder konge var knægt, og selv om der har været forskellige måder at præsentere dette underholdende element på, så er der blevet sunget.

  • en kan synge for mange
  • flere kan synge for mange
  • alle kan synge på en gang
  • en eller flere kan synge vers og alle synger omkvæd

Ja, kombinationsmulighederne er mange, så jeg vil lige beskrive de fordele, der kan være ved de forskellige.

Én synger for mange.

Hvis én synger for mange, så er det klart en fordel, at det er en der synger godt. Det er der råd for. Det er helt moderne, at hyre en sanger til at give et par numre til en fest. I alle tilfælde til de store fester – bryllup, sølvbryllup, runde fødselsdage mm. En lille ønskekoncert kan man sige, og det er en rigtig fin idé. Sang og musik rører ved følelserne, og dem må vi gerne få luftet ved festlige lejligheder.

Flere synger for mange.

Hvis søskende f.eks. gerne vil synge et eller andet for deres forældre ved sølvbryllupsfesten, så bliver det helt sikkert et godt indslag. Det gøres jo med kærlighed, og selv om ingen af dem er engageret i Operaen, så er det OK – gæsterne elsker dem alligevel – de er på hjemmebane så at sige. Det er uhøjtideligt og afslappet, når man er flere, så det kan godt anbefales. Jeg vil dog sige, at det kan være en rigtig god idé at øve sig lidt inden – i visse tilfælde en nødvendighed.

Alle synger på en gang.

Når alle synger på en gang, er det en sikker vinder. Ingen sidder og sover, alle deltager i udfoldelserne, og gør det bedste de kan. 

Hvis der ikke er musikledsagelse til sangen, kan det være en rigtig god ting, hvis der er én der påtager sig opgaven som dirigent, så alle starter og slutter samtidig. Når alle synger på en gang til private fester, vil det ofte være en lejlighedssang en eller anden har skrevet i dagens anledning. Så er der gerne tale om en ny tekst til en kendt melodi, og det kan faktisk godt være udfordrende. Hjernerne skal kunne nå at opfatte den ukendte tekst og få den tilpasset den kendte melodi, og det er ikke altid lige nemt. 

Derfor skal man altidhuske, at lejlighedssange (eller festsange, som mange kalder dem nu om dage) skal synges lidt langsommere end normalt, så når versefødderne at falde på de rigtige pladser så at sige. Det er hyggeligt, det er sjovt og det er rigtig god underholdning at medbringe en sang til fest, og det er i min optik bedst, når alle er aktiveret, når alle synes, de er med til at skabe en fantastisk stemning.

En eller flere synger vers og alle synger omkvæd.

Denne måde at servere en sang på er ikke meget anvendt, og hvor er det ærgerligt, for den kan virkelig være munter. Fordelen ved at det kun er en eller nogle stykker, der synger versene er jo, at det glider nemmere så, og der kan synges mange flere vers, uden det bliver tungt. I øvrigt vil man osse have mange flere melodier at vælge imellem, for det er ikke så vigtigt, at alle kender melodien, når man gør sådan. 

Omkvæd kender de fleste – men resten? Ja det kan være et godt spørgsmål. Når sangen kører, er der fuld opmærksomhed fra hele selskabet. Der lyttes intenst, for man skal jo være klar, når omkvædet skal synges, og så giver man den fuld gas.

Om man nu skal vælge den ene eller den anden måde at bidrage med sang som underholdning til fest på, det er et spørgsmål om, hvilket ærinde man er ude i, hvilket budskab man vil have frem, men jeg vil da godt sige, at som gæst, er det langt at fortrække, at alle er med, at alle er aktive i sangen. Musik gør sjælen glad, og når man synger, laver man musik. Go´ fest!

Nyheder

Læs de bedste danske nyheder hos nyheder24.dk

Få de seneste underholdende opdateringer hos senest.dk

Personlige festsange

850,-

Alt inkl.