Fødselsdagstale en fantastisk tale til fødselsdag

fødselsdagstale

En fødselsdag der er en fest værd, er helt sikkert osse en tale værd.

Har du fået indbydelse til en fødselsdagsfest og overvejer at holde en tale, så er det selvfølgelig fordi, du gerne vil bidrage til, det bliver en god fest – en fest der huskes. Du har noget på hjerte og en personlig tale, der er godt skrevet, den vil der blive lyttet til. 

Og så er der jo det med taler, at den opmærksomhed man på denne måde giver fødselaren er unik – det er lige nu og her fra mig til dig, og et tydeligt bevis på, man værdsætter vedkommende.

 Kniber det med at få skrevet en god tale, så har du måske brug for min know how. Ring til mig eller udfyld kontaktformen – jo før jo bedre.

Læs også..

Guide: skrive en fødselsdagstale

Underholdning til fødselsdag

101 fødselsdagsgave ideer

Tale til 30 års fødselsdag.

tale 30 års fødselsdag festsangetaler.dk

Når man holder 30 års fødselsdag er humøret højt. Det er en god anledning til en munter og uhøjtidelig fest. Alderen tynger sandelig ikke, hverken vært eller gæster. 

De indslag der er til fødselaren går ofte på noget alment underholdende, men naturligvis er en god personlig tale altid velkommen – med mindre det udtrykkeligt er frabedt

 

Tale til 40 års fødselsdag.

tale 40 års fødselsdag festsangetaler.dk

Ti år senere, når man runder de 40 år, så begynder alvoren så småt at melde sig. Det er tankevækkende, at med en middellevetid på 79 år for mænd og 82,9 år for kvinder så er man cirka midtvejs i livet. 

Det kan en god tale ikke lave om på, men den kan give humøret en gang lak. Grå hår kan have indfundet sig, og man kan jo ikke blive ved med at hive dem ud. Man holder øje med aldersbetingede ændringer, og forfængeligheden lurer. 

Der er masser af stof til en kærligt drillende tale – hvis man tør, for det med fyrre, fed og færdig – det passer slet ikke på de fleste. Fyrre, fræk og festlig ville efter min overbevisning i mange tilfælde være et mere passende bogstavrim.

Tale til 50 års fødselsdag.

I forhold til tidligere rundede “skarpe hjørner” så er en 50 års fødselsdag ikke bare et skarpt, men knivskarpt hjørne – en milepæl – en virkelig skelsættende begivenhed. 

Det indbyder til en tale, for der er da så rigeligt at tale om. Karrieren er på plads, børnene fløjet fra reden, hvis man er heldig og økonomien forhåbentlig under kontrol. 

Hvis kvinder i denne alder får børn, så er det nærmest et mirakel og hvis mænd i denne alder får børn, ja så har de selv været ude om det. 

Uanset hvordan og hvorledes, så kan man nok trænge til en god tale ved 50 års fødselsdagsfesten. Gerne en opløftende tale, for livet er herligt og mulighederne stadig mange. Det gælder sådan set både i arbejdslivet og privatlivet

Tale til 60 års fødselsdag.

tale 60 års fødselsdag festsangetaler.dk

Når man fejrer sin 60 års fødselsdag, så er man indstillet på at en tale kan komme på tale. 

Netværket er stort, og der er gerne budt mange med til festen. Kolleger fra arbejdspladsen, nye og gamle venner, familien og på landet måske osse nogle naboer. 

Der er helt sikkert nogen, der har noget på hjerte, for man har været vidt omkring, og en god tale, går man ikke af vejen for. 

Tidens tand har sat sit præg, og selv om man løber og løber eller svømmer og spiller tennis, så gør man det ikke lige så hurtigt, smidigt og skadefrit som førhen.

 På minussiden kan osse nævnes at man kan risikere at blive udsat for aldersdiskrimination på forskellig måde. F.eks. kan det være svært at finde nyt arbejde, hvis det af en eller anden grund er nødvendigt. Det er blevet helt almindeligt at andre siger: “Hvor holder du dig godt” i stedet for “Hvor ser du godt ud”. 

På plussiden er man da heldigvis blevet klogere, har mere overskud og fokuserer på det der er vigtigt for én. Talere kan bare stille op, for festlige indslag er velkomne

Tale til 70 års fødselsdag.

tale 70 års fødselsdag festsangetaler.dk

En festlig tale til en 70 års fødselsdag, vil fødselaren helt sikkert sætte pris på. At få ridset fortid, nutid og fremtid op er slet ikke så ringe, og med så mange år på bagen er der sikkert nok af materiale til at skrive en tale på.

 Der er jo osse det, at når man har levet i 70 år, så har man været ude for lidt af hvert, og det kan egentlig være både rart og morsomt at få sat lidt perspektiv på. Nutidens 70 årige agerer jo heller ikke som gamle, næh de suser af sted til alle mulige aktiviteter og har sjov og hygge, hvis de ellers kan, og har ikke altid tid til f.eks. at passe børnebørn. 

Jeg kender mange 70 årige, der er helt selv hjemme, klar til det hele og afslappede i deres forhold til andre mennesker. Selv om der måske er flere taler, så gør det ikke noget, for talerne har jo hver deres udgangspunkt.

Tale til 80 års fødselsdag.

tale 80 års fødselsdag festsangetaler.dk

Når en 80 årig eller derover beslutter, om der skal holdes en større fest i anledning af fødselsdagen, så har der været nogle overvejelser inde over. 

Det er ikke givet, at fødselaren egentlig synes, det er noget at fejre. Det kan skyldes så meget. Vennekredsen er skrumpet ind og helbredet er måske ikke længere, hvad det har været. 

Der skal måske skubbes lidt på og motiveres på forskellig måde. Hvis man altså får en indbydelse, så er det virkelig en invitation, der bør værdsættes, og alle sejl må sættes. Der skal selvfølgelig også være en tale – en munter og respektfuld tale vil jeg mene. 

Bare giv den gas med skønne episoder fra det lange liv. Fortidens bedrifter er en stor del af ens identitet, og de fleste ældre mennesker elsker at tale om og blive mindet om gamle dage.

Book genial underholdning til fødselsdag hos Henrik Bruhn